Abscis Architecten -

Start werf

Nieuwe Toerisme Vlaanderen-jeugdherberg Oostende in aantocht

Toerisme Vlaanderen, bouwheer van de nieuwe jeugdherberg, wil meer jonge toeristen naar Vlaanderen halen. Een aanbod van kwaliteitsvol en betaalbaar logies voor jongeren is dan ook een minimumvereiste. De huidige jeugdherbergen in Vlaanderen zijn vaak verouderd en een grondige vernieuwing van de Vlaamse jeugdverblijfsinfrastructuur dringt zich op. De jonge toerist wil immers meer comfort in de jeugdherberg. Hij wil kunnen slapen in kleinere slaapzalen, hij wil eigen sanitair op de kamer, verlangt een aantrekkelijk onthaal, moet op het internet kunnen surfen, enzovoort. Het bouwproject kadert bijgevolg in de inhaalbeweging voor jeugdverblijfs-infrastructuur die Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois de komende jaren plant.

Met de bouw van een nieuwe Toerisme Vlaanderen-jeugdherberg in Oostende zet het agentschap, na de vernieuwing van de jeugdherberg in Voeren en de bouw van een nieuwe jeugdherberg in Antwerpen, een nieuwe belangrijke stap. De bestaande jeugdherberg De Ploate is sterk verouderd en voldoet niet langer aan de huidige duurzaamheids- en toegankelijkheidsvereisten. De toekomstige jeugdherberg, op de locatie van het vroegere hotel Admiral in de Langestraat, bevindt zich pal in het centrum van de stad, midden in de winkel- en uitgaansbuurt en op een steenworp van het strand en de zee.

De nieuwe Toerisme Vlaanderen-jeugdherberg betekent ongetwijfeld een flinke opsteker voor de stad en voor de toeristische sector in Oostende. Hij vergroot nog de aantrekkelijkheid van de kuststad als ideale reisbestemming voor jongeren en rugzaktoeristen. Maar ook groepen en scholen zullen uiteraard gebruik kunnen maken van het nieuwe logies.

Het totale investeringsbudget dat Toerisme Vlaanderen vrijmaakt bedraagt 7.523.160 euro en de realisatie van de nieuwe jeugdherberg isvoorzien voor 30 september 2013.

Toerisme Vlaanderen is bouwheer van het project en de Vlaamse Jeugdherbergen vzw zal de nieuwe jeugdherberg uitbaten. Tijdens de bouwwerken blijft de huidige jeugdherberg De Ploate geopend.

Bron: Toerisme Vlaanderen 

Naar project

 

Delen