Abscis Architecten -

OPEN MONUMENTENDAG !

Voormalige kliniek wordt woonproject Clara Veste

Om te kunnen bouwen aan de stad van de toekomst vinden we het fundamenteel om respectvol om te gaan met de bestaande architectuur. In de week van Open Monumentendag zetten we graag één van onze projecten in de kijker met een unieke erfgoedwaarde. Een project waarbij we steeds trachten de historische elementen niet enkel te bewaren, maar door doordachte hedendaagse ingrepen ook te versterken. De voormalige Sint-Jozefkliniek in Brugge is daar een uitstekend voorbeeld van en zetten we deze week graag extra in de kijker. De kliniek wordt een woonproject 'Clara Veste', met respect voor de rijke geschiedenis van het gebouw en de site. Het project betreft een samenwerking met Brookville en Baltisse Real Estate.

"Deze historische Sint-Jozefskliniek aan de Komvest zal worden omgevormd tot een nieuwe levendige plek, waar hedendaags wonen en historisch erfgoed elkaar perfect aanvullen. Na kliniek en internaat krijgt deze site een nieuwe invulling met een mix aan woongelegenheden. In dit unieke project worden de goed bewaarde iconische interieurs in Art Déco stijl alsook de bouwvolumes waar Huib Hoste bij betrokken was, behouden. Samen met architectenbureau Abscis wordt elk detail met zorg uitgewerkt om de authenticiteit van het erfgoed te bewaren. Het resultaat wordt een harmonieus geheel waar oud en nieuw elkaar versterken.

Je kan deze unieke locatie bezoeken op:
- zaterdag 7 september 14.00 - 18.00
- zondag 8 september 10.00 - 13.00 en 14.00 - 18.00

Dit is een activiteit van Monumentenzorg en Erfgoedzaken Stad Brugge, in samenwerking met Brookville en Baltisse Real Estate."

Tekst: www.openmonumentendag.be

Foto 1: (c) Marc Ryckaert
Foto 2-5: (c) Abscis Architecten

BOUWTEAM
Abscis Architecten - Stabitec - Cobe - Sweco - Erik Dewaele - Rien Gellynck

 

Delen