Bekijk project

Rauter, Anderlecht

Voor het innovatieve kantoorgebouw, sociaal restaurant en 32 sociale woningen in Anderlecht, kiest de Brusselse huisvestingsmaatschappij (BGHM) voor onze passieve houtskeletbouw en een semi-publiek plein. Architenko en Abscis Architecten hebben hun krachten gebundeld met studiebureaus Boydens, Establis en Egeon, en aannemers Wyckaert en PxP Projects, om een duurzaam en innovatief stadsdeel te bouwen. 

Bekijk project

Herstel Ravelijn Liedtspark

Het Liedtspark met de restanten van de Vaubanversterking vormt een groene ademruimte voor de stad Oudenaarde. Deze Ravelijn vormt een uitzonderlijke stukje geschiedenis welke tot voor kort nog niet de kwalitatieve aankleding kreeg die ze verdient.

Bekijk project

masterplan campus Ledeganck

Het complex Ledeganck werd in 1960 gebouwd naar ontwerp van architect Jules Trenteseau voor de Faculteit Wetenschappen van de Universiteit Gent. De toren telt 12 verdiepingen en staat dwars op een plintvolume waar studenten en onderzoekers het gebouw binnenkomen. De toren zelf behoort tot een van de meest markante gebouwen in Gent die boven de 50m grens uitsteekt. Het gebouwencomplex bestaat vooral uit onderzoekslaboratoria, kantoren en auditoria.

Bekijk project

Willebroek Stad

De wijk ‘Stad’ in Willebroek is een reeds bestaande woonwijk ten zuiden van de stadskern. De wijk werd gebouwd tussen 1950 en 1975. Veel van deze bestaande woningen voldoen niet meer aan de huidige normering. Ook de openbare ruimte op de site is zeer onsamenhangend en onleesbaar. Groenzones zijn eentonig en zonder ecologische waarde. De grote parkeerplaatsen en vele garageboxen zorgen voor een lage verblijfswaarde. Vanuit de sociale huisvestingsmaatschappij Volkshuisvesting-Willebroek werd een wedstrijd uitgeschreven voor het vernieuwen van een groot deel van de woonwijk. 

Bekijk project

Masterplan centrum Merelbeke

Dit masterplan, die het centrum van de gemeente Merelbeke grondig vernieuwd en versterkt, bestaat uit 3-delige fasering. De benaming vloeit voort uit de voormalige Wisselbeek die langs de verschillende percelen kronkelde.

 
Bekijk project

Casinoplein - heraanleg park en speelplaats

Dit ontwerp kadert in het goedgekeurde masterplan opgemaakt in 2009. Het park krijgt gedurende de schooluren een privaat karakter en buiten de schooluren kan het opengesteld worden als openbare ontmoetingsplaats. Er is rekening gehouden met de integrale toegankelijkheid en hoogteverschil tussen straat en park wordt overbrugd door trappen én hellingen.

Bekijk project

Vlaskant Kuurne

Het masterplan van dit project kadert in een globale ruimtelijke visie op de site en haar omgeving. Hierin werden drie appartementsgebouwen ontworpen met een ondergrondse parking, die in twee fases gebouwd zal worden, en een gemeenschappelijke landschapstuin.

Bekijk project

Duurzaam stadsproject Mortsel

Aan het stadhuis van Mortsel werd een onoverzichtelijke parkeerruimte omgevormd tot een open en verkeersvrij volksplein. Het prestigieuze PPS-project omvatte onder meer de bouw van een multifunctioneel passief complex, een indrukwekkende glazen luifel met fotovoltaïsche cellen op het duurzaam plein en een ondergrondse parkeergarage.

Bekijk project

Levenslang wonen kasteelpark Viteux

Dit project omvat 3 essentiële onderdelen: de woongaard,  het kasteel Viteux en het evenementenpark. Alle onderdelen zijn gerealiseerd via een publiek – private samenwerking, met de ambitie om tot een kwalitatief, kernversterkend project te komen in het hart van De Pinte. Het project geeft aan alle elementen van het domein een zin- en waardevolle bestemming in een harmonische samenhang.

 
Bekijk project

Sint-Pietersplein Gent

Het Sint-Pietersplein vormt een belangrijke schakel in de ontstaansgeschiedenis van de stad Gent. Het is het grootste plein van de stad en toch makkelijk in één blik te vatten. De uitwerking van het plein is bedacht vanuit een maximale gebruiksflexibiliteit. Banken en paaltjes kunnen worden weggenomen wanneer bijvoorbeeld de Halfvastenfoor komt. Kasseien kunnen worden verwijderd om de piketten van circustenten in de grond te slaan.

Pagina
  1. 1
  2. 2